Fiskesenter Birkeland - Fiske i Norge

På fiskesenter Birkeland bor du midt i den overveldende naturen i den norske fjordregionen. Fjordene rundt fiskesenteret er dype og rike på fiskearter. Fra fiskesenteret har du mange muligheter til å fiske. Du kan også gjøre flotte fotturer, og det finnes mange muligheter for (bil) dagsturer. Tenk på store turistattraksjoner som for eksempel Geirangerfjorden, den Trollstigen og den Atlanterhavsveien.

Rett utenfor døren er det gode fiskemuligheter, både for fiske fra brygge og for fiske med motorbåt. Du befinner deg midt i fjordene, omgitt av fjell og øyer. Er du heldig, kan du se havørn, delfiner eller til og med en spekkhogger. Midt i fjorden er den opptil 270 meter dyp, noe som appellerer til andre ferdigheter og muligheter enn de grunnere sidene og sidefjordene. Variasjonen og mulighetene er store. Innenfor en motorbåtradius på 25 minutter kan du besøke 5 forskjellige fjorder. Du kan også dra ut på åpent hav i rolig vær. Du kan skreddersy fiskeplassen etter eventyrlyst og værforhold. Ved å bruke de mindre sidefjordene kan du fiske i ro og mak også når det blåser. Båtene har ekkolodd som kan hjelpe deg med å finne den rette fiskeplassen.

Dennis og Annelies ønsker deg velkommen til Fiskesenter Birkeland for å nyte og fiske i Norge!

Offisielt registrert sportsfiskeselskap

Fiskesenter Birkeland er et konsesjonsbelagt sportsfiskefirma i henhold til den norske Fiskeridirektoratet. Det betyr at vi kan utarbeide et dokument til tollen, slik at du kan ta med deg fisken hjem. Maksimal mengde er 18 kilo fiskefileter per person. Vi bruker en app som lar deg holde oversikt over fangsten din.

Filetering og frysing

På fiskesenteret er det en fileteringsplass der du kan rense og filetere fangsten umiddelbart etter ankomst til havnen. Her er det fileteringsbord, vann og strøm. Hver leilighet har sin egen fryser for innfrysing av fisken. Denne er plassert i båthuset ved havnen.

Filetkniver kan kjøpes i resepsjonen. En knivsliper er tilgjengelig i leilighetene.

Ferie for hele familien

Er det noen i familien som elsker å fiske, mens andre er mindre glad i det? Da er Fiskesenter Birkeland et passende sted. Du kan bestille en fiskeopplevelse med en kombinasjon av sightseeing og fiske. A leie av båt supplere med fotturer i fjellet eller en by- og museumsbesøkÅlesund, Kristiansund eller Molde. Å veksle mellom en dag med fiske og en dag med biltur til Norges største attraksjoner, som f.eks. Geirangerfjorden, Trollstigen og den Atlanterhavsveien. Om kvelden kan du fiske fra bryggen eller gå på oppdagelsesferd med barna i det bunkere fra andre verdenskrig. Slik kan du kombinere ønskene til ulike familiemedlemmer og få en uforglemmelig ferie.

Fiskeferie med venner

Fiskeferie med venner

Kom og fisk med vennene dine på Fiskesenter Birkeland. Du kan leie en leilighet for 5, 6 eller 8 personer. Hvis dere er flere, kan dere også leie to eller flere leiligheter. Leilighetene FantaSea (maks 8 personer) og Mountain Mystery (maks. 5 personer) er tilgjengelig innvendig. Det er en forbindelsesdør som kan åpnes. Leilighetene FantaSea og Aurora (maks. 6 personer) kan enkelt kobles sammen via terrassen.

Sengene i leilighetene er enkeltsenger eller køyesenger. Enkeltsengene kan skilles fra hverandre eller skyves sammen etter behov. Kun leiligheten Mountain Mystery har en dobbeltseng som ikke kan skilles fra hverandre.

Butikk og utleie

I resepsjonen på Birkeland fiskesenter er det en liten butikk hvor du kan kjøpe fiskeutstyr. Her finner du blant annet pilker, stenger, wire, sneller og shads.

Vi leier ut forskjellige gjenstander som kan være nyttige under fiske:

Redningsvester til voksne og barn, fiskestenger, varme-/drivdresser, støvler og et startsett for havfiske med pilker og annet utstyr.

Fiskeopplevelse med fiskeguide

Liker du å fiske, men har liten erfaring med fiske og/eller hurtigbåt? Da kan du benytte deg av vår fiskeopplevelse. Du kommer ut på vannet med en guide som hjelper deg med å fiske og viser deg de vakreste stedene i området. Opplevelsen blir skreddersydd etter dine ønsker.

Prisen for fiskeopplevelsen er 500 kroner per person for en totimers tur. Hvis du ønsker en lengre tur, koster det 500 kroner ekstra per time, uavhengig av antall personer. Opplevelsen inkluderer leie av båt, fiskestenger og redningsvester. Prisen inkluderer ikke bensin. Dette faktureres i etterkant etter forbruk.

Midsommernattsfiske

En helt spesiell opplevelse er å fiske på midtsommernatten. I perioden rundt 21. juni går solen bare ned en kort stund, og det blir faktisk ikke mørkt. Dette gjør at du kan fiske hele natten. Den eneste begrensningen er behovet for søvn. Midtsommer er en spesiell opplevelse. Lyset er annerledes, det føles annerledes. Det er faktisk vanskelig å forklare, så kom og opplev det selv.

Vinterfiske

Vinteren er en god tid for å fiske torsk. Mellom januar og april vandrer denne fisken fra Barentshavet til norskekysten for å gyte. Du kan fiske med de mektige, hvite fjellene rundt deg og muligheten for en enorm fangst. Selv om man skal ta det med en klype salt, fortalte en lokal fisker at han fikk hele 2000 kilo fisk på én dag i februar. Kulden kompenseres med muligheten for å se nordlyset. Du kan også tilbringe en dag på ski eller langrenn for en gangs skyld.

nordlys

Fiskeferie for eldre og funksjonshemmede

Fiskesenter Birkeland er egnet for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne. Leilighetene er tilrettelagt for personer i rullestol. Dusj, toalett og senger er tilpasset slik at du kan nyte en hyggelig ferie i våre leiligheter selv om du har vanskeligheter med å gå. Båter som er tilgjengelige for rullestolbrukere kan leies, slik at det også er mulig å fiske og seile.

I tillegg til fiske og båtliv er det mye å gjøre i området. Det finnes mange vakre utflukter som må gjøres med bil. Grillstedet like ved er også tilgjengelig med rullestol.

nb_NONB