Geiranger

Geirangerfjorden er en av Norges største turistattraksjoner. Den er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin enestående natur, og i tillegg er den fantastisk vakker. Bratte fjordvegger, mange fossefall og spektakulære utsiktspunkter. Det er absolutt verdt et besøk, selv om det kan være ganske folksomt om sommeren. Du kan kombinere det med en tur opp Trollstigen, begge ligger på riksvei 63. Da starter du ved Andelsnas og kjører videre til Geiranger.

Du kan besøke Norsk Fjordsenter i nærheten av Geiranger. Her finner du informasjon om områdets opprinnelse, plante- og dyreliv. For mer informasjon, se www.fjordsenter.com .

I nærheten av fjordsenteret går turstien Vesteråsen. Dette er en lang tur. Siden det allerede er en lang dagstur til Geiranger, er det nok bedre å kjøre til Vesterås, fire kilometer fra Geiranger sentrum. Der finner du en restaurant med parkeringsplass. Derfra starter to fotturer. Den ene turen går bak Storseterfossen. Da er du virkelig bak fossen! Turen tar omtrent en time frem og en time tilbake. Du kan også gå til et vakkert utsiktspunkt. Det tar en halvtime frem og en halvtime tilbake. Du finner mer informasjon på https://www.fjords.com/hikes-from-vesteras-in-geiranger/ .

Fra Geiranger kan du ta fergen gjennom Geirangerfjorden til Hellesylt. Her kommer du inn på riksvei 60 og kan kjøre tilbake til Rekdal via Stranda. Fergen tar deg over fjorden, forbi de spektakulære fossene. Turen er ca. 20 km og tar en drøy time.
Fra Ålesund kan du ta et dagscruise til Geiranger. Turen varer i 8-9 timer og tar deg gjennom vakre områder. Prisen er fra 170,- Euro per person.

nb_NONB