Reisen

Turen til Fiskesenteret er en opplevelse i seg selv. Du kan velge en rask og enkel reise med fly. Det går en 2-timers direkteflyvning fra Amsterdam til Ålesund. Du kan også kombinere et besøk på Fiskesenter Birkeland med en rundtur i Norge og/eller et fergecruise. Eller av alle ting, ved å fly til Oslo og fortsette reisen med bil.

Fly

Det går et direktefly fra Amsterdam til Ålesund. Flyturen tar ca. to timer. Du kan bestille direkte via KLMs nettsted på www.klm.nl . KLMs servicetelefon kan nås på 020 4747747. Det anbefales å bestille flyreisen tidlig. Det er mye mer fordelaktig. Fra Ålesund er det 50 minutter med bil til Fiskesenter Birkeland.

På Ålesund lufthavn kan du leie bil. Det kan du gjøre via denne lenken https://www.rentalcars.com/nl/airport/no/aes . Det er enkelt å leie bil. Ålesund lufthavn er liten. Du finner utleiestedet etter at du har passert taxfree-butikken og tollen. Du går rett til venstre inn i korridoren etter tollen. På høyre side ser du skrankene til Sixt og Hertz. Du leier bil fra € 145 for en uke. Det er en 70 km lang kjøretur fra flyplassen til leilighetene. På veien passerer du flere butikker. Det er praktisk å handle litt med en gang.

Et annet alternativ er å fly til Oslo/Gardemoen og ta bil derfra. Dette er en rute med vakker utsikt, mektige fossefall og fjellelver. Du vil se mange fjell der det fortsatt ligger snø. Du kan ta ruten via E6 til Dombås. Fra Dombås tar du E136 og Andelsnes. Her tar du ruten til Ålesund. Du kjører via Vestnes. Fra Vestnes tar du 661 mot Tomre/Fiksdal/Rekdal. Hold deg på 661 til du er fremme ved destinasjonen. Kjøretiden fra Oslo er ca. 7 timer uten pause.

Bil og ferge

Du kan selvfølgelig også ta hele turen med bil. Da anbefales det å ta en av fergene, for eksempel Kiel/Götenborg eller Kiel/Oslo. Dette er en fin opplevelse, men båtene er dyre. Det er restauranter og underholdning på fergene. Båten til Oslo har flest fasiliteter (blant annet svømmebasseng), men er også dyrest. For omtrent samme pris kan du bestille en lugar med boblebad på båten til Göteborg. Sjekk alternativene på Stenaline og Colorlines nettsider.

nb_NONB