Stranda

Standa er en liten by mellom fjord og fjell. Over Stranda, i fjellet, ligger Stranda-fjellet. En gondolbane tar deg opp til 1042 meters høyde. På Stranda-fjellet ligger Vestlandets største skisenter med syv skiheiser, 18 løyper og mange muligheter for frikjøring. Om sommeren er det et flott utgangspunkt for fjellturer. Gondolbanen gjør det tilgjengelig også for folk med dårligere kondisjon. En tur-retur-billett koster 280 kroner p.p. En enkeltbillett koster 200 kroner. Du kan velge å ta gondolen opp og gå ned til fots. På fjellet ligger det en søt liten restaurant hvor du kan nyte en matbit eller en drink med fantastisk utsikt over omgivelsene.

Turen til Stranda tar ca. to timer og er vel verdt det. Du kjører langs fjordene og gjennom fjellene. Deretter tar du fergen til Sykkelven eller Stranda, avhengig av hva du foretrekker. I Sykkelven ligger naturmuseet og møbelmuseet. Du kan kombinere et besøk på Sykkelven med et besøk på Stranda fjellet.

Det er morsomt å kjøre rundt ved for eksempel å passere Vatne og Sykkelven på vei ut, og Stranda og Vestes på vei tilbake. Da kjører du også forbi Orskog-fjellet. Dette er et mindre skiområde, og også et fint område å kjøre gjennom.

nb_NONB